Version 1.4.2.1

Report bugs and glitches you found
User avatar
Jevedor
Posts: 541
Joined: Tue Jul 25, 2017 4:56 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by Jevedor » Tue Nov 27, 2018 3:54 pm

NMario84 wrote:
Tue Nov 27, 2018 4:18 am
I just built a similar set up to that, and I got absolutely NO delay what so ever.
Hmmm. I wonder what the other factors may be. Here are the times on the other blocks to see if that matters at all:
Thanks for investigating.

Image

User avatar
sbq92
Posts: 162
Joined: Sun Jul 23, 2017 2:23 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by sbq92 » Tue Nov 27, 2018 6:32 pm

Jevedor wrote:
Tue Nov 27, 2018 3:54 pm
NMario84 wrote:
Tue Nov 27, 2018 4:18 am
I just built a similar set up to that, and I got absolutely NO delay what so ever.
Hmmm. I wonder what the other factors may be. Here are the times on the other blocks to see if that matters at all:
Thanks for investigating.

Image
Did you start in that room when testing or just enter from another screen? The yokus are on a global timer, so it's entirely possible you entered the room at a different point in the yoku cycle the second time.
Wood Mania: 210378
SotN Entrance: 208059
Jungle Base Infiltration -Revamped-: 112280
The Metal Conquest: 92368
Ridley V1 -Long-: 89791
Construction V2: 51433

User avatar
NMario84
Posts: 1734
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Tue Nov 27, 2018 7:01 pm

Well considering the yoku blocks are on a global timer, you could have entered the room at a different time. In that case, of course there's going to be a delay depending what time you got to that particular screen.

So with that in mind, I don't think anything else in the room mattered. Just the yoku blocks themselves, and what time you entered the room.
Image
Wanna go for a ride?

User avatar
Jevedor
Posts: 541
Joined: Tue Jul 25, 2017 4:56 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by Jevedor » Wed Nov 28, 2018 1:28 pm

NMario84 wrote:
Tue Nov 27, 2018 7:01 pm
Well considering the yoku blocks are on a global timer, you could have entered the room at a different time. In that case, of course there's going to be a delay depending what time you got to that particular screen.

So with that in mind, I don't think anything else in the room mattered. Just the yoku blocks themselves, and what time you entered the room.
Makes sense, thats to bad though, as you cant depend on the settings for the quick beams to be in sync with the yoku blocks. Bummer.

User avatar
ironhide1975
Posts: 162
Joined: Sun Nov 05, 2017 8:37 pm
Location: Columbus, Oh
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by ironhide1975 » Wed Nov 28, 2018 6:13 pm

___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Draw Event
for object objMainMenu:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objMainMenu_Draw_0
############################################################################################
--------------------------------------------------------------------------------
Think about the bandwidth-evironment before forwarding this message....

User avatar
Royalguard
Posts: 2729
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: Version 1.4.2.1

Post by Royalguard » Wed Nov 28, 2018 7:12 pm

ironhide1975 wrote:
Wed Nov 28, 2018 6:13 pm
___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Draw Event
for object objMainMenu:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objMainMenu_Draw_0
############################################################################################
Image

felicetto93
Posts: 1
Joined: Thu Nov 29, 2018 7:55 pm

internet connection

Post by felicetto93 » Thu Nov 29, 2018 8:16 pm

the internet connection doesn't work to me:
if I try to see online levels the game says "the list is empty"
if I acces to the game account it says that the ID is: -70

is normal or i have some errors in the game?
(sorry if I have bad english)
FELIX MAN

User avatar
Royalguard
Posts: 2729
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: internet connection

Post by Royalguard » Thu Nov 29, 2018 8:49 pm

felicetto93 wrote:
Thu Nov 29, 2018 8:16 pm
the internet connection doesn't work to me:
if I try to see online levels the game says "the list is empty"
if I acces to the game account it says that the ID is: -70

is normal or i have some errors in the game?
(sorry if I have bad english)
Image

User avatar
Yoshi2018
Posts: 2880
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:54 pm
Location: My Hideout
Discord: https://discord.gg/JUKxsC7
Contact:

Re: internet connection

Post by Yoshi2018 » Thu Nov 29, 2018 10:36 pm

Royalguard wrote:
Thu Nov 29, 2018 8:49 pm
felicetto93 wrote:
Thu Nov 29, 2018 8:16 pm
the internet connection doesn't work to me:
if I try to see online levels the game says "the list is empty"
if I acces to the game account it says that the ID is: -70

is normal or i have some errors in the game?
(sorry if I have bad english)
Image
Link to PM Goldstorm.

User avatar
NMario84
Posts: 1734
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Fri Nov 30, 2018 8:50 pm

I feel like more people are getting internet connection issues with this game than any other bug in game. :P
Image
Wanna go for a ride?

User avatar
Bean man
Posts: 1503
Joined: Fri Jul 27, 2018 9:49 pm
Location: Crystal caves

Re: Version 1.4.2.1

Post by Bean man » Fri Nov 30, 2018 8:55 pm

NMario84 wrote:
Fri Nov 30, 2018 8:50 pm
I feel like more people are getting internet connection issues with this game than any other bug in game. :P
If you're implying that you don't, then your lucky.
Scloof? Schoof? Scoofle? What the hell is a scloof? Is this a corporation? What an idiot.

Hacked by Flashman..!
Image

This post was made by the Pronto man gang

User avatar
NMario84
Posts: 1734
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Fri Nov 30, 2018 9:03 pm

Yea, i don't. though I'm not that lucky either. I also feel like when it happens to others, it is their own internet. So I don't see why they should blame Mega Man Maker for their own internet. Even the other folks in the dev team don't seem to have any internet issues. :roll:
Image
Wanna go for a ride?

astro man
Posts: 19
Joined: Sat Nov 24, 2018 7:50 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by astro man » Mon Dec 03, 2018 8:26 pm

hitting a block while bouncing on the springs can cause serious deformations in your sprite so that your pieces do not adhere properly to your body or get stuck in the ceiling, something I find very funny :lol:

I use the translator so do not blame me if you find an incorrect translation ;)

astro man
Posts: 19
Joined: Sat Nov 24, 2018 7:50 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by astro man » Mon Dec 03, 2018 8:34 pm

In addition, if the block is crushed by a thrust block while it is in springs, it will not show death, which will make the game think it survived by showing severe deformations of sprites since its parts break down even when the block is alive. :lol:

User avatar
RandomCatDude
Posts: 1221
Joined: Fri Jul 28, 2017 5:55 am
Location: Russia
Discord: Randomcatdude#3702

Re: Version 1.4.2.1

Post by RandomCatDude » Tue Dec 04, 2018 7:44 am

astro man wrote:
Mon Dec 03, 2018 8:34 pm
In addition, if the block is crushed by a thrust block while it is in springs, it will not show death, which will make the game think it survived by showing severe deformations of sprites since its parts break down even when the block is alive. :lol:
Could you provide a video? Or even a screenshot?
I tried to fit Cave Johnson's lemon rant here, but it didn't fit. Stupid 255 character limit...

astro man
Posts: 19
Joined: Sat Nov 24, 2018 7:50 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by astro man » Tue Dec 04, 2018 7:54 pm

I do not send images or videos. I do not know how :(

User avatar
Yoshi2018
Posts: 2880
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:54 pm
Location: My Hideout
Discord: https://discord.gg/JUKxsC7
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by Yoshi2018 » Tue Dec 04, 2018 9:51 pm

Image
Oh boy, this one. This is the #1 most misunderstood feature of the forums besides media. In order to do this:
  • 1. Upload your image to somewhere like imgur.com.
  • 2. Right click and select open image in new tab.
Image
  • 3. Copy the address.
  • 4. Click on the image button.
Image
Doing that will get you:

Code: Select all

[img][/img]
  • 5. Paste the address into the img.
So,

Code: Select all

[img]https://res.cloudinary.com/teepublic/image/private/s--PRkpl8TO--/t_Preview/b_rgb:c62b29,c_limit,f_jpg,h_630,q_90,w_630/v1505206577/production/designs/1889525_1.jpg[/img]
Image


Media can put Youtube videos in posts. First, click the MEDIA button.
Image
This should appear:

Code: Select all

[media][/media]
Put a Youtube link in there. NOTE: Make sure that there isn't an & symbol in the link or else it won't work. If there is, remove it and everything after it.

Code: Select all

[media]https://www.youtube.com/watch?v=SRDO3l1Eiuk[/media]

You can type this, but the button is right there.

Lightshot allows for screenshots and OBS allows for videos.

User avatar
Jevedor
Posts: 541
Joined: Tue Jul 25, 2017 4:56 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by Jevedor » Fri Dec 07, 2018 4:27 pm

this error just started today anytime I close the program:
___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Other Event: Game End
for object objGlobalControl:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objGlobalControl_Other_3
############################################################################################

User avatar
Royalguard
Posts: 2729
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: Version 1.4.2.1

Post by Royalguard » Fri Dec 07, 2018 6:59 pm

Jevedor wrote:
Fri Dec 07, 2018 4:27 pm
this error just started today anytime I close the program:
___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Other Event: Game End
for object objGlobalControl:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objGlobalControl_Other_3
############################################################################################
I believe "Data structure with index does not exist" might refer to possibly damaged/corrupted save data.

Image

User avatar
Jevedor
Posts: 541
Joined: Tue Jul 25, 2017 4:56 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by Jevedor » Fri Dec 07, 2018 7:39 pm

Royalguard wrote:
Fri Dec 07, 2018 6:59 pm
Jevedor wrote:
Fri Dec 07, 2018 4:27 pm
this error just started today anytime I close the program:
___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Other Event: Game End
for object objGlobalControl:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objGlobalControl_Other_3
############################################################################################
I believe "Data structure with index does not exist" might refer to possibly damaged/corrupted save data.

Image
I suspect so too. I just did a machine update and transferred all my content to the new machine not to long before this started. Ran smoothly a couple times but I'm also noticing some levels are missing now too. Definitely data loss somewhere. When I figure it out Ill post back more info.

FOLLOW UP EDIT:
it was "corrupted" sav data.. although the files look fine. reading the file im wondering if anything about the encryption is machine specific so it cannot read if its transferred. *shrugs

No idea how the level was lost... maybe it just got skipped on the transfer.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest