Version 1.3.1

Report bugs and glitches you found
Phi-01
Posts: 1
Joined: Tue Mar 27, 2018 3:57 pm

Re: Version 1.3.1

Post by Phi-01 » Tue Mar 27, 2018 4:00 pm

Reflecting Cannon's projectiles with Protoman's shield causes the program to crash consistently with a

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Step EventobjShineProjectile
for object prtEnemyProjectile:

Push :: Execution Error - Variable Index [0,9999] out of range [1,46] - -1.enemyDamage(100171,9999)
at gml_Object_prtEnemyProjectile_Collision_9
############################################################################################

error.

User avatar
V1ralGam3r
Posts: 243
Joined: Sat Sep 30, 2017 3:00 am
Discord: #1787
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by V1ralGam3r » Tue Mar 27, 2018 5:26 pm

When playing as Bass, if the Treble Boost is in your arsenal, leaving the ground in any way (ie. falling off or jumping) during a dash will cause the game to stop responding to any button presses.
Knight needs caffeine badly.

User avatar
Play Dash
Posts: 417
Joined: Wed Jan 17, 2018 2:06 pm
Location: http://s15.zetaboards.com/In_a_Locked_Room/index/
Discord: 9888

Re: Version 1.3.1

Post by Play Dash » Tue Mar 27, 2018 5:49 pm

V1ralGam3r wrote:
Tue Mar 27, 2018 5:26 pm
When playing as Bass, if the Treble Boost is in your arsenal, leaving the ground in any way (ie. falling off or jumping) during a dash will cause the game to stop responding to any button presses.
I expired it with Proto Man, too.
You set the oil Bucket on fire, WreckingPrograms!
We only want Bucket!
#FireLuigi1000LetBucketStepIn

Slash7
Posts: 126
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 pm

Re: Version 1.3.1

Post by Slash7 » Tue Mar 27, 2018 7:06 pm

Treble Boost disables Weapon Menu
407743 Knight Man Fortress

Bassnium Z - 325076 Part 1, 325079 Part 2; 324724 entire level but long loading time

310710 GET DEM KEYZ
302538 Construction Factory
183547 Area MD1 - Metroidvania based level

User avatar
Minoru Leonardo
Posts: 156
Joined: Mon Jul 17, 2017 5:42 pm
Location: Area C
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by Minoru Leonardo » Tue Mar 27, 2018 8:13 pm

Flash Stopper doesn't stop Whopper's idle (shielded) animation. It does stop his shield property, thankfully.
Image


And the weapon block color glitch is still in effect. Having character swap capsule maybe seem to be the problem?
Image
  1. Mount Springs [ID: - WIP -]
  2. Flying Kick Falls [ID: 75358]
  3. Ambersand Fortress [ID: 178033]
  4. Kyanite Veins [ID: - WIP -]
  5. Magnes Trials [ID: 84169]
  6. Kairos Core [ID: 382134]
  7. Boreas Bluff [ID: - WIP -]
  8. Petrol Quarry [ID: 379389]

User avatar
Xion350
Posts: 55
Joined: Thu Jul 20, 2017 8:10 pm

Re: Version 1.3.1

Post by Xion350 » Tue Mar 27, 2018 10:57 pm

Moving screens that have Crash platforms with Drag and drop causes an out of range crash error. But not all the time.

Code: Select all

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Create Event
for object objPlayLevel:

Push :: Execution Error - Variable Index [6304,3712] out of range [6353,3521] - -5.placedImageIndex(100336,201731712)
at gml_Object_objPlayLevel_Create_0
############################################################################################

User avatar
Brazencoronet17
Posts: 3706
Joined: Tue Mar 27, 2018 11:09 pm
Location: On a collegits' shelf
Discord: Gyro Man#5136
Contact:

A Really Big Crash Report

Post by Brazencoronet17 » Tue Mar 27, 2018 11:20 pm

I would've reported this earlier, but I didn't have a forum account then.
This is my first forum post, and i'm gonna make use of it reporting a crash i've had since 1.0.9 (yep, pretty old...).
Here's how it goes: so, I can open up "play", go online, enter my PWD, then, if I hit "browse", I CRASH. It works fine all the way up until then. I can't exactly show you a screenshot of this, but I know it says something like "Sorry, this is empty!" until it breaks. The error code is this, if it makes any sense to you (Because it doesn't to me):


___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Draw Event
for object objMainMenu:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objMainMenu_Draw_0
############################################################################################

If you could find the cause of this, I haven't seen anybody else really experience it, maybe you could help?
Additionally, I can still access my profile and upload levels. I just can't play the world's levels myself.

By the way, I really like proto man's abilites in the new update.
But that's beside the point...
I hope you can help me fix this glitch. I know a million other crash reasons as well, but they're more common and somebody's probably already reported it. But this? I think i'm the only one with this situation...
i am no longer active :pensive:

bye

Minynja
Posts: 2
Joined: Fri Sep 29, 2017 8:02 pm

Re: Version 1.3.1

Post by Minynja » Tue Mar 27, 2018 11:54 pm

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Step Event0
for object objRushJet:

Variable <unknown_object>.<unknown variable>(100004, -2147483648) not set before reading it.
at gml_Object_objRushJet_Step_0
############################################################################################

This happened when i was riding Rush Jet, and touched one Rolling Drill, then the game crashed. I tried replicating it, but with no sucess. I think it happened because a enemy bullet hit me the same frame i touched the Rolling Drill. :| :?:

User avatar
BenPlusMM
Posts: 2421
Joined: Sun Mar 11, 2018 2:21 pm
Location: Stuck at Doom’s Gate
Discord: https://discord.gg/a9XqaZ6 / Ben™ #6759
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by BenPlusMM » Wed Mar 28, 2018 12:26 am

What even are these hitboxes?
Image
IT IS THE SPOOKY MONTH

User avatar
BenPlusMM
Posts: 2421
Joined: Sun Mar 11, 2018 2:21 pm
Location: Stuck at Doom’s Gate
Discord: https://discord.gg/a9XqaZ6 / Ben™ #6759
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by BenPlusMM » Wed Mar 28, 2018 12:35 am

I found some glitches im MMM and posted them on my channel. Here are the links.
https://www.youtube.com/watch?v=1y-PxBEwoAw
https://www.youtube.com/watch?v=vFoQWGWbDRQ
https://www.youtube.com/watch?v=IbtS0cWtBg4
https://www.youtube.com/watch?v=1gQXNts_MQ0
https://www.youtube.com/watch?v=ZJjBnWX ... uf&index=3
https://www.youtube.com/watch?v=eSET4qL ... uf&index=5
https://www.youtube.com/watch?v=Llv80lz ... GJ1tNVfwuf
https://www.youtube.com/watch?v=CpDmlZX ... GJ1tNVfwuf
Some people still refer to the game as Mega Man Maker.
Yes, that is me IRL.
Yes, some glitches were preformed on old versions.
No, I do not know if any of these were patched.
IT IS THE SPOOKY MONTH

User avatar
NMario84
Posts: 3620
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by NMario84 » Wed Mar 28, 2018 1:29 am

Eewwww Off screen camera footage. X_X
Image
I'm a dolphin that likes playing around with beach balls, though I prefer to pounce on my buddy.
He seems to love it when I do that to him. I don't mind at all. It shows that we're best friends.

leaftenant
Posts: 2
Joined: Tue Mar 27, 2018 5:58 am

Re: Version 1.3.1

Post by leaftenant » Wed Mar 28, 2018 4:55 am

RandomCatDude wrote:
Tue Mar 27, 2018 9:27 am
leaftenant wrote:
Tue Mar 27, 2018 6:13 am
Hi, first day user and member of this board. So, apologies if I didn't notice this bug mentioned prior.

Playing MMM in windowed mode with a controller. I pause the game and tab out to another window (eg: Discord), and when I tab back into MMM, my A/B and Start buttons no longer register any input in game; however, my directionals all still work (both analog and directional pad). I have replicated this bug on the start screen, and in the maker mode.

Unplugging and replugging the controller without running a new instance of MMM does not fix it.

Note: I have tried my controller on various other games to ensure that it was not just my controller bugging out after encountering this glitch (w/o unplugging), and my controller worked normally on all other games.

Thank you.
The game likely got stuck thinking you were still holding ALT. Try tapping ALT and it should fix itself.
Yeah, that did the trick. I can't believe I didn't think of that. Thanks!

User avatar
Royalguard
Posts: 4076
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: Version 1.3.1

Post by Royalguard » Wed Mar 28, 2018 5:40 am

Play Dash wrote:
Tue Mar 27, 2018 5:49 pm
When playing as Bass, if the Treble Boost is in your arsenal, leaving the ground in any way (ie. falling off or jumping) during a dash will cause the game to stop responding to any button presses.
Climbing a ladder after exiting Treble Boost, will also softlock the game and cause all controls to no longer respond as well.

User avatar
Megermang
Posts: 29
Joined: Wed Mar 28, 2018 5:30 am
Location: Ontario, Canada
Discord: Marx#2915

Re: Version 1.3.1

Post by Megermang » Wed Mar 28, 2018 5:42 am

If you place a bomb/rock thrower under a drop platform, it crashes the game. I was testing a level and lost a lot of progress.
Here's the error code.

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Step Event0
for object objBombThrownProjectile:

Variable objBombThrownProjectile.ground(100002, -2147483648) not set before reading it.
at gml_Object_objBombThrownProjectile_Step_0
############################################################################################
This is the error code when you place a red bomb thrower, not sure if it makes any difference tho. Haven't tried with the orange one but it works with green as well.
My theory is that the enemy thinks the projectile is above the platform, but the game tracks it as underneath the platform and the game just can't handle it. I'm not very good at explaining it but test it out and see if you can fix it. Thanks in advance! :)
gravity man's theme makes my pp hard

User avatar
RandomCatDude
Posts: 1222
Joined: Fri Jul 28, 2017 5:55 am
Location: Russia
Discord: Randomcatdude#3702

Re: Version 1.3.1

Post by RandomCatDude » Wed Mar 28, 2018 8:01 am

BenPlusMM wrote:
Wed Mar 28, 2018 12:26 am
What even are these hitboxes?
Image
Bubbleman's tears shouldn't really hurt Megaman, I think.
I tried to fit Cave Johnson's lemon rant here, but it didn't fit. Stupid 255 character limit...

User avatar
Mega-zacsolo
Posts: 29
Joined: Thu Jul 20, 2017 12:42 am
Location: Wily's lab

Re: Version 1.3.1

Post by Mega-zacsolo » Wed Mar 28, 2018 12:30 pm

1st of all color bug this seems to happen whenever you die or pick a weapon capsule (it was previously mentionned but there wasnt the death one so i thought i would add)Image

2nd random lvls dont work well after i finish my 1st one this error msg pops up Image

Raniero
Posts: 99
Joined: Wed Jul 19, 2017 4:12 pm

Re: Version 1.3.1

Post by Raniero » Wed Mar 28, 2018 4:15 pm

For reasons that goes beyond my imagination, my latest level "Demolished Tower" worked fine a couple of hours ago. Even I had uploaded it in the server. Then, when I wanted to play it again, it throw me the following error:
___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Alarm Event for alarm 0
for object objCrashLiftRail:

Push :: Execution Error - Variable Index [5888,912] out of range [5873,-1] - -5.placedSomething(100185,188416912)
at gml_Object_objCrashLiftRail_Alarm_0
############################################################################################
The same error ocurrs when I try to play the server version. However, if I load it in the editor, and save it with a different name, the stages plays normally ONCE. Later if the stage if played again, the crash happens again.

PD: It seems that this crash is related to the Crash Lift, as I have deleted several rails my stage had. I deleted a set of rail, test the stage, got a crash, keep deleting rails, test again and so on, until I was unable to reproduce the crash again. I'm not sure, but maybe is related to placing something over a rail off screen. In my case, could've been about placing the end side of a rotating platfor over a Crash lift rail off screen.
Last edited by Raniero on Wed Mar 28, 2018 4:38 pm, edited 1 time in total.

User avatar
TREMIC1
Posts: 436
Joined: Fri Sep 22, 2017 2:04 pm

Re: Version 1.3.1

Post by TREMIC1 » Wed Mar 28, 2018 4:23 pm

If Rush Jet runs into an oncoming rolling Drill, the game crashes.


___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Step Event0
for object objRushJet:

Variable <unknown_object>.<unknown variable>(100004, -2147483648) not set before reading it.
at gml_Object_objRushJet_Step_0
############################################################################################

User avatar
ZepperFang
Posts: 239
Joined: Mon Jul 17, 2017 10:41 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by ZepperFang » Wed Mar 28, 2018 6:32 pm

In a boss room, Ring Man gets stuck running to the right/left if there's no wall.

User avatar
Minoru Leonardo
Posts: 156
Joined: Mon Jul 17, 2017 5:42 pm
Location: Area C
Contact:

Re: Version 1.3.1

Post by Minoru Leonardo » Wed Mar 28, 2018 6:42 pm

So, uh, I found a pretty weird and probably big glitch here.

When you grab a Weapon Capsule containing Rush Coil/Jet and swap to Bass funky things happen.
1) You get a "X" Weapon Capsule.
2) You can't swap to Treble Boost via menu for some reason, but you can swap with quick swap during the game.

I'll try to describe as best I can how to replicate it, but the GIF will probably show what's the matter thousands of times better.

Image

How to replicate glitch:
  1. Start as Mega Man.
  2. Place Weapon Capsule with Rush Coil/Jet
  3. Swap to Bass
  4. Grab Weapon Capsule
  1. Mount Springs [ID: - WIP -]
  2. Flying Kick Falls [ID: 75358]
  3. Ambersand Fortress [ID: 178033]
  4. Kyanite Veins [ID: - WIP -]
  5. Magnes Trials [ID: 84169]
  6. Kairos Core [ID: 382134]
  7. Boreas Bluff [ID: - WIP -]
  8. Petrol Quarry [ID: 379389]

Locked

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest