Version 1.3.5

Report bugs and glitches you found
User avatar
WreckingPrograms
Site Admin
Posts: 168
Joined: Sun Jun 04, 2017 6:30 pm
Location: Netherlands
Discord: WreckingPrograms#2152
Contact:

Version 1.3.5

Post by WreckingPrograms » Sun Apr 08, 2018 4:16 pm

Report bugs/glitches found in version 1.3.5 of the game in this thread. Any and all bug reports are appreciated! Do not report bugs found in other versions here.

Please provide as much information about the bug as possible, such as:
  • A detailed description of the bug itself. What oddities did the bug cause?
  • What did you do to trigger the bug?. We need to be able to reproduce the bug to fix it. Screenshots, videos or GIFs would also help here but are not mandatory.
  • If you get an error message, post it. Usually these error messages show where exactly the problem lies, so they are very useful.
  • If your bug is related to the online mode and involved some kind of server error, post the error log. You can find the error log file in %localappdata% > MegaMaker > ErrorLogs. The structure of this file is year_month_day_hour_minute_second.txt. Please send the contents of this file if available.
  • A theory of the cause of the bug, if you have one. If you already have an idea of what caused your bug, it would save us a lot of time.
On top of this, feel free to include any relevant additional information about the bug. Thanks in advance, and happy game breaking!


Lists of bugs not to report
>Gray screen = Server is experiencing heavy load and can't load things up in time
>Persistence error = Server is experiencing heavy load and cannot handle your request at the moment
>Music still plays after closing the game = Open the task manager and end the game process
>Teleporter disappear at the other side and it works like a one-way teleporter = It's a pretty cool bug so we've decided to keep it
Created this game, I guess.

CDi Arcade
Posts: 15
Joined: Mon Jan 29, 2018 5:09 am

Re: Version 1.3.5

Post by CDi Arcade » Sun Apr 08, 2018 5:45 pm

This is becoming a ritual. Since v1.3.0 I have received the same error in each version and have not been able to play a single level. This occurs every time I go online and click on a level name. No one ever replies so I assume there is no fix and I should quit trying to play.


___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Draw Event
for object objMainMenu:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objMainMenu_Draw_0
############################################################################################

Diamond Wolf
Posts: 87
Joined: Sun Jul 30, 2017 6:48 am

Re: Version 1.3.5

Post by Diamond Wolf » Sun Apr 08, 2018 6:01 pm

What OS do you use? There may be a compatibility issue.

CDi Arcade
Posts: 15
Joined: Mon Jan 29, 2018 5:09 am

Re: Version 1.3.5

Post by CDi Arcade » Sun Apr 08, 2018 6:08 pm

Windows 10

User avatar
NMario84
Posts: 1875
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.3.5

Post by NMario84 » Sun Apr 08, 2018 6:48 pm

I'm on windows 10 myself, and I haven't had that issue.
Image
Wanna go for a ride?

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 7:24 pm

If you're in Treble Boost and change to other weapon during a screen transition,Bass will remain in Treble Boost form with the other weapon's color scheme during the screen transition.
Sadly,no,this is not the return of the Treble Boost Hybrid glitch.
Fast Mathematics with Numeral Male.

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 7:34 pm

Image
THIS WAS A SCREEN TRANSITION.FROM THE SIDES.
Either this game is too broken to fix,or it's not an actual glitch.I don't even know by this point.
Fast Mathematics with Numeral Male.

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 7:36 pm

Image
This one was from a teleporter.
I mean,it is a glitch level...
Fast Mathematics with Numeral Male.

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 7:38 pm

Image
The same level has 3 bosses,and so the transition between the previous screen and the boss screen happens after Mega Man already left it.It has a boss door.
Fast Mathematics with Numeral Male.

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 7:39 pm

On said level,the game froze and closed at random.
Fast Mathematics with Numeral Male.

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 7:48 pm

I got an error when trying to search for a level and the bottom of the screen said levels -9 to 0.
Image
Fast Mathematics with Numeral Male.

User avatar
8JKN4
Posts: 2311
Joined: Mon Feb 12, 2018 9:20 pm
Location: Brazil
Discord: 8JKN4#0739

Re: Version 1.3.5

Post by 8JKN4 » Sun Apr 08, 2018 8:07 pm

I already posted like three or four glitches related to the same glitch level,so I thought it would be better to just leave the ID here,it's 209499.
Fast Mathematics with Numeral Male.

CDi Arcade
Posts: 15
Joined: Mon Jan 29, 2018 5:09 am

Re: Version 1.3.5

Post by CDi Arcade » Sun Apr 08, 2018 8:18 pm

NMario84 wrote:
Sun Apr 08, 2018 6:48 pm
I'm on windows 10 myself, and I haven't had that issue.
Yeah I don't know what happened. I've seen a few people in the past version bug reports have had a similar problem. Maybe its related to hardware. I'm only playing on a cheaper laptop since my gaming laptop died but it handled all previous versions like a champ.

LunaSprite7
Posts: 9
Joined: Sun Dec 10, 2017 11:34 pm

Re: Version 1.3.5

Post by LunaSprite7 » Sun Apr 08, 2018 9:23 pm

When loading any level data from the server - local data works just fine - no levels will show up when searching, and the game will lock into the error message below. The same happens when loading my own levels from the server, which are still shown when on my profile
___________________________________________
############################################################################################
ERROR in
action number 1
of Draw Event
for object objMainMenu:

Data structure with index does not exist.
at gml_Object_objMainMenu_Draw_0
############################################################################################
Last edited by LunaSprite7 on Mon Apr 09, 2018 6:50 pm, edited 1 time in total.

The7thmirror
Posts: 4
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:38 pm

Re: Version 1.3.5

Post by The7thmirror » Sun Apr 08, 2018 10:14 pm

Crash related to Rush Jet that I mentioned in the previous thread; seems to be triggered any time Mega Man falls off Rush Jet after clearing a level. This includes Rush teleporting away, being pushed off, and sliding off during the clear animation.


___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Alarm Event for alarm 4
for object objMegaman:

Variable objBossDeathTimerMegaman.justStartedLevelMegaman(100162, -2147483648) not set before reading it.
at gml_Script_playerCameraInit
############################################################################################
--------------------------------------------------------------------------------------------
stack frame is
gml_Script_playerCameraInit (line 0)
gml_Object_objMegaman_Alarm_4

The7thmirror
Posts: 4
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:38 pm

Re: Version 1.3.5

Post by The7thmirror » Sun Apr 08, 2018 10:26 pm

Seems to be some layering audio glitch with Nado near the end. Rather than the proper sound it sort of feeds back into itself causing a sort of buzzing noise.

User avatar
Royalguard
Posts: 3079
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: Version 1.3.5

Post by Royalguard » Mon Apr 09, 2018 12:16 am

Some levels seem to crash immediately upon loading, seems to be related to Crash Lifts.

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Alarm Event for alarm 0
for object objCrashLiftRail:

Push :: Execution Error - Variable Index [9728,2800] out of range [9713,-1] - -5.placedSomething(100189,311298800)
at gml_Object_objCrashLiftRail_Alarm_0
############################################################################################



Edit 1:

Placing solid blocks on top of interactable objects that have both the properties of being able to jump through from below and the ability to stand on, allows Mega Man or Proto Man the ability to slide on air while overlapped with the interactable objects with solid blocks above them. Behaviour seems to only relate to the standard slide, currently unable to replicate with Charge Kick slide. Still occurs as of v1.3.5.

Image



Bass dashing at small gaps in Ring Man Platforms makes him clip downwards. Still occurs as of v1.3.5.

Image

Image



Minor visual oddity in which Metal Man is the only Robot Master who's sprites do not go behind Rolling Drills when overlapped with them. Still occurs as of v1.3.5

Image
Royalguard wrote:
Wed Dec 05, 2018 9:11 pm
Unpopular Opinion:
I think Shadow Man is one of the most fun, satisfying, and well designed bosses in the entire Mega Man series.

User avatar
sbq92
Posts: 165
Joined: Sun Jul 23, 2017 2:23 pm

Re: Version 1.3.5

Post by sbq92 » Mon Apr 09, 2018 8:38 am

Copied over from the 1.3.4 bug report forum. It's still happening in 1.3.5.

On the left is how he looks in MMMaker, on the right is how he's supposed to look:
Image
In MMMaker he's red and yellow, but in MM2 he's more of a dark magenta and yellow. It is somewhat subtle, but it is still different, and I can't think of any reason for it to not be correct given that both the icon and the shot use the correct colors.
Image
Note that the capsule uses the incorrect red but that's only because it matches Mega Man's colors. The icon itself uses the correct colors.
Wood Mania: 210378
SotN Entrance: 208059
Jungle Base Infiltration -Revamped-: 112280
The Metal Conquest: 92368
Ridley V1 -Long-: 89791
Construction V2: 51433

TheNewGuy
Posts: 11
Joined: Sun Mar 04, 2018 7:38 pm

Re: Version 1.3.5

Post by TheNewGuy » Mon Apr 09, 2018 9:39 am

8JKN4 wrote:
Sun Apr 08, 2018 8:07 pm
I already posted like three or four glitches related to the same glitch level,so I thought it would be better to just leave the ID here,it's 209499.
Oh hey a level made by me (elvirdudesss)
Also check out my doors are broken level

User avatar
Play Dash
Posts: 417
Joined: Wed Jan 17, 2018 2:06 pm
Location: http://s15.zetaboards.com/In_a_Locked_Room/index/
Discord: 9888

Re: Version 1.3.5

Post by Play Dash » Mon Apr 09, 2018 12:37 pm

I fired some Super Arrows at SA Weapon Blocks, and i found out the boxes don't break. Stepped on them with Pro(n)to Man...

___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Step Event0
for object prtMovingPlatformJumpthrough:

Unable to find any instance for object index '107829' name '<undefined>'
at gml_Object_prtMovingPlatformJumpthrough_Step_0
############################################################################################

Squawks.
You set the oil Bucket on fire, WreckingPrograms!
We only want Bucket!
#FireLuigi1000LetBucketStepIn

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest