Version 1.4.2.1

Report bugs and glitches you found
Locked
User avatar
Royalguard
Posts: 4076
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: Version 1.4.2.1

Post by Royalguard » Mon Oct 15, 2018 1:31 am

Snivymaster1337 wrote:
Mon Oct 15, 2018 1:10 am
I clicked on Wily Challenge, selected the length and difficulty, then this happened.
Image
It was stuck on this screen, all of my inputs did nothing, and the game was softlocked.
The music also stopped. It might have been because I clicked on the options for Wily Challenge really fast.
But other than that, I don't know what could have caused it.
I do know that Wily Challenge is prone to softlocking if the game is unable to access the internet each time it attempts to search for a new stage online, but I'm not sure if that is the cause of this specific softlock situation.

User avatar
Yoshi2018
Posts: 3740
Joined: Thu Mar 29, 2018 11:54 pm
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by Yoshi2018 » Mon Oct 15, 2018 8:31 pm

Royalguard wrote:
Mon Oct 15, 2018 1:31 am
Snivymaster1337 wrote:
Mon Oct 15, 2018 1:10 am
I clicked on Wily Challenge, selected the length and difficulty, then this happened.
Image
It was stuck on this screen, all of my inputs did nothing, and the game was softlocked.
The music also stopped. It might have been because I clicked on the options for Wily Challenge really fast.
But other than that, I don't know what could have caused it.
I do know that Wily Challenge is prone to softlocking if the game is unable to access the internet each time it attempts to search for a new stage online, but I'm not sure if that is the cause of this specific softlock situation.
In that case, it should have a reconnect and quit button screen.
I am inactive. If you see me, consider yourself unlucky.

User avatar
Blast Man
Posts: 1064
Joined: Sat Jul 07, 2018 1:11 pm
Discord: Play Dash#9888
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by Blast Man » Tue Oct 16, 2018 10:34 am

Using Shade Man's Noise Crush as an Weapon Block/Barrier decoration uses wrong colors
A gamer/artist (also known as Play Dash, ignore old dumb account from like 12-13) who also likes Mega Man! I also like the artstyle and aesthetics of the old Mega Man games/Mega Man Maker demakes.

Currently working on Rivals of Aether stuff!

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Tue Oct 16, 2018 8:33 pm

Please explain in more detail. Otherwise they look fine to me.
The block/barriers use megaman's palette from what I can tell. The weapon icon in the middle seems to have their own color palette. Is that what you're talking about?
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
Bean man
Posts: 2550
Joined: Fri Jul 27, 2018 9:49 pm
Location: Wherever you're hiding your beans
Discord: Bean man#9687

Re: Version 1.4.2.1

Post by Bean man » Tue Oct 23, 2018 4:32 am

I don't know if this is really a bug but you can't climb up ladders in 1 block wide spaces while sliding, I was playing an old level that made me do this but now it's unbeatable cause I can't (or is it possible with incredibly precise timing?)
Image

While I'd had some good experiences here, it's quite mortifying to reflect on how immensely immature I've acted in the past. Retaining this sentiment, I'll mostly remain inactive.

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Tue Oct 23, 2018 6:11 pm

Well, if there is a wall just 1 block next to the ladder when you're sliding, i was able to climb up it. Otherwise, if theres no wall beside the ladder when sliding, then yea, you can't climb up. I'm not sure what the intent is.
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
Bean man
Posts: 2550
Joined: Fri Jul 27, 2018 9:49 pm
Location: Wherever you're hiding your beans
Discord: Bean man#9687

Re: Version 1.4.2.1

Post by Bean man » Wed Oct 24, 2018 12:36 am

https://megamanmaker.com/?level=65657

Levels like this become unbeatable due to updates. May not be a bug but it is annoying. You just get stuck trying to go through the door but you can't.
Image

While I'd had some good experiences here, it's quite mortifying to reflect on how immensely immature I've acted in the past. Retaining this sentiment, I'll mostly remain inactive.

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Wed Oct 24, 2018 1:53 am

Yea..... Even some automatic levels sometimes become unstable & broken on newer updates. Its like when people find unintended bugs on certain set ups, it usually gets fixed, while it then ruins said level because of people exploiting bugs. Creating levels based on unintended bugs is usually not a good idea..
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
Bean man
Posts: 2550
Joined: Fri Jul 27, 2018 9:49 pm
Location: Wherever you're hiding your beans
Discord: Bean man#9687

Re: Version 1.4.2.1

Post by Bean man » Wed Oct 24, 2018 1:54 am

NMario84 wrote:
Wed Oct 24, 2018 1:53 am
Yea..... Even some automatic levels sometimes become unstable & broken on newer updates. Its like when people find unintended bugs on certain set ups, it usually gets fixed, while it then ruins said level because of people exploiting bugs. Creating levels based on unintended bugs is usually not a good idea..
especially when it's one of the most liked levels and now I can't beat the top 50 levels :cry:
Image

While I'd had some good experiences here, it's quite mortifying to reflect on how immensely immature I've acted in the past. Retaining this sentiment, I'll mostly remain inactive.

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Wed Oct 24, 2018 1:58 am

Well, we can either try to find the person who uploaded it and ask them to remove it from the server because of the bugs that makes it now unclearable. If it can't be cleared now, it should not stay up online. If not, then maybe one of the programmers/server admins can force remove it?
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
Bean man
Posts: 2550
Joined: Fri Jul 27, 2018 9:49 pm
Location: Wherever you're hiding your beans
Discord: Bean man#9687

Re: Version 1.4.2.1

Post by Bean man » Fri Oct 26, 2018 1:34 am

(I'm being stupid again.)
Last edited by Bean man on Thu Jan 24, 2019 5:28 am, edited 1 time in total.
Image

While I'd had some good experiences here, it's quite mortifying to reflect on how immensely immature I've acted in the past. Retaining this sentiment, I'll mostly remain inactive.

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Fri Oct 26, 2018 4:27 am

Which charge shot are we talking about? MM4, MM5, or MM6, or pretty much all of them, just the first charge of them that usually looks like a slightly bigger version of a mega buster bullet?
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
Bean man
Posts: 2550
Joined: Fri Jul 27, 2018 9:49 pm
Location: Wherever you're hiding your beans
Discord: Bean man#9687

Re: Version 1.4.2.1

Post by Bean man » Fri Oct 26, 2018 6:05 am

NMario84 wrote:
Fri Oct 26, 2018 4:27 am
Which charge shot are we talking about? MM4, MM5, or MM6, or pretty much all of them, just the first charge of them that usually looks like a slightly bigger version of a mega buster bullet?
(Me, spouting off incorrect information.)
Last edited by Bean man on Thu Jan 24, 2019 5:29 am, edited 1 time in total.
Image

While I'd had some good experiences here, it's quite mortifying to reflect on how immensely immature I've acted in the past. Retaining this sentiment, I'll mostly remain inactive.

User avatar
sbq92
Posts: 179
Joined: Sun Jul 23, 2017 2:23 pm

Re: Version 1.4.2.1

Post by sbq92 » Sat Oct 27, 2018 11:27 am

Bean man wrote:
Fri Oct 26, 2018 6:05 am
NMario84 wrote:
Fri Oct 26, 2018 4:27 am
Which charge shot are we talking about? MM4, MM5, or MM6, or pretty much all of them, just the first charge of them that usually looks like a slightly bigger version of a mega buster bullet?
MM5, but it doesn't matter because all charged shots little or big are supposed to go through enemies, not really a bug but more of a feature that still needs to be added.
I just tested MM4, MM5, and MM6, and the "medium" charge shot doesn't pass through enemies when defeating them. As far as I know, in all of the games (at least in the classic series), the medium shot is just a larger normal shot; it deals 1 damage and doesn't pass through on defeat.
Wood Mania: 210378
SotN Entrance: 208059
Jungle Base Infiltration -Revamped-: 112280
The Metal Conquest: 92368
Ridley V1 -Long-: 89791
Construction V2: 51433

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Sat Oct 27, 2018 7:24 pm

The only time a charged shot goes through enemies is if it pierces through them in 1 shot (Like Mets, for example), and its a full charged shot. Or if a multi hit enemy only has 1 or 2 hit points left for the charge shot to pierce them.
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
hiperbird
Posts: 4
Joined: Sun Oct 28, 2018 2:34 pm

Rotating plataform clipping

Post by hiperbird » Sun Oct 28, 2018 2:45 pm

If you are in a falling rotating platform, through a 2 blocks wide gap and then you are walking while you touch the spikes, then you will clip into the opposite wall. a bit tricky to pull off for the first time
Image

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Sun Oct 28, 2018 9:30 pm

How consistent was that wall clip? I can't seem to reproduce that. :P
Image
Just a few buds hangin' out

User avatar
TrashMan69
Posts: 489
Joined: Fri Sep 07, 2018 5:25 am
Location: Inside My "Office"

Re: Version 1.4.2.1

Post by TrashMan69 » Mon Oct 29, 2018 1:16 am

Image

Umm okay?
I did a lot of things

My series which is gonna be done in 18 years
viewtopic.php?f=13&t=8438&hilit=Trash+Tower&start=20

DrFault
Posts: 6
Joined: Mon Dec 18, 2017 9:24 pm
Location: United Kingdom
Discord: DrFault#8578
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by DrFault » Mon Oct 29, 2018 1:48 am



Yeah I dont know why. All I did was check my profile and then I was stuck here forever.
Whatever you're thinking, it was probably magnets.

User avatar
NMario84
Posts: 3692
Joined: Sun Jul 16, 2017 11:08 pm
Location: My House
Discord: NMario84#6935
Contact:

Re: Version 1.4.2.1

Post by NMario84 » Mon Oct 29, 2018 2:36 am

TrashMan69 wrote:
Mon Oct 29, 2018 1:16 am
https://i.imgur.com/CKebAgK.png

Umm okay?
I think what you;re showing there is how the water wave is appearing behind the player?

DrFault wrote:
Mon Oct 29, 2018 1:48 am
https://www.youtube.com/watch?v=bXX31nY_-Ws

Yeah I dont know why. All I did was check my profile and then I was stuck here forever.
Tha's been a known issue for some time now (even I get it from time to time)... The only thing you can do is exit, and start the game up again. :P
Image
Just a few buds hangin' out

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests