Version 1.5.5.1

Report bugs and glitches you found
User avatar
BenPlusMM
Posts: 2348
Joined: Sun Mar 11, 2018 2:21 pm
Location: probably not here if we're being honest
Discord: https://discord.gg/a9XqaZ6 / Ben™ #6759
Contact:

Re: Version 1.5.5.1

Post by BenPlusMM » Wed May 22, 2019 1:18 am

Snivymaster1337 wrote:
Mon May 20, 2019 3:01 pm
When there's a bunch of Crash Men on screen, you can faintly see the hit boxes of the Crash Men and the Crash Bomb's explosion.
Image
That's actually kinda useful. That should be a mechanic.
Eggery.

User avatar
supersmashgaming
Posts: 1356
Joined: Fri Jun 29, 2018 5:46 pm
Location: An Arcade
Discord: supersmashgaming#0082
Contact:

Re: Version 1.5.5.1

Post by supersmashgaming » Fri May 24, 2019 12:50 am

Portals appeared when your fighting boss. At less have a option to have portals appeared during bosses.
Image
Levels:
Banzai Woman

Image
Avatar from KFCMans Adventure.
Not really on the forums a lot now a days. I'm mostly on discord now.

User avatar
Hyenyaku
Posts: 212
Joined: Sun Jun 03, 2018 1:08 pm
Location: Sharo
Discord: [T]ornado[H]yenyaku

Re: Version 1.5.5.1

Post by Hyenyaku » Fri May 24, 2019 11:47 am

supersmashgaming wrote:
Fri May 24, 2019 12:50 am
Portals appeared when your fighting boss. At less have a option to have portals appeared during bosses.
Portals in boss room are disabled during boss fight ONLY IF they teleport Mega to another room. This is because in the old versions, in most of the cases, bosses will die instantly if Mega exits the boss room via a portal.
Domestic portals however, will still be activated during boss fight because it doesn't ruin anything, in fact, provides an option to do ninja moves.

If you wanna disable domestic portals during a boss fight, at least provide a reason or a scenario that it is needed.
And if you wanna enable inter-room portals during a boss fight, provide a logic of how to handle the activated boss at the time of usage.
THE MAD KAIZO LAND: #284657
ITEM-2 FUN KAIZO LAND: #289079
THE BLOODY BRUTAL KAIZO LAND: #297986
THE STORMY ACROBATIC KAIZO LAND: #308951
ASSASSIN CLIMBING KAIZO LAND: #350285
PRIMROSE SWAP KAIZO LAND: #368272
MAXIMUM IMPACT KAIZO LAND: #383036

User avatar
supersmashgaming
Posts: 1356
Joined: Fri Jun 29, 2018 5:46 pm
Location: An Arcade
Discord: supersmashgaming#0082
Contact:

Re: Version 1.5.5.1

Post by supersmashgaming » Fri May 24, 2019 12:55 pm

Hyenyaku wrote:
Fri May 24, 2019 11:47 am
supersmashgaming wrote:
Fri May 24, 2019 12:50 am
Portals appeared when your fighting boss. At less have a option to have portals appeared during bosses.
Portals in boss room are disabled during boss fight ONLY IF they teleport Mega to another room. This is because in the old versions, in most of the cases, bosses will die instantly if Mega exits the boss room via a portal.
Domestic portals however, will still be activated during boss fight because it doesn't ruin anything, in fact, provides an option to do ninja moves.

If you wanna disable domestic portals during a boss fight, at least provide a reason or a scenario that it is needed.
And if you wanna enable inter-room portals during a boss fight, provide a logic of how to handle the activated boss at the time of usage.
Oh. Thanks for clearing things up for me.
Levels:
Banzai Woman

Image
Avatar from KFCMans Adventure.
Not really on the forums a lot now a days. I'm mostly on discord now.

User avatar
NicoNirva
Posts: 13
Joined: Tue Apr 17, 2018 6:36 am

Re: Version 1.5.5.1

Post by NicoNirva » Sat May 25, 2019 7:42 am

Any good news on fixing FPS drop?

User avatar
Mega Pokebattlerz
Posts: 431
Joined: Mon Oct 23, 2017 2:11 pm
Location: Nowhere important.
Discord: Mega Pokebattlerz#4489

Re: Version 1.5.5.1

Post by Mega Pokebattlerz » Sat May 25, 2019 7:24 pm

The bottom-right corner of the screen is inaccessible when using a mouse in fullscreen mode.
ded

User avatar
Hyenyaku
Posts: 212
Joined: Sun Jun 03, 2018 1:08 pm
Location: Sharo
Discord: [T]ornado[H]yenyaku

Re: Version 1.5.5.1

Post by Hyenyaku » Mon May 27, 2019 6:06 am

If players attempt to offline play a level that does not have any main character, the opening sequel will still play, but the game will hardlock completely afterwards (only a blank screen will main background color is shown, no music is played and menu button doesn't work, which mean exiting the game is the only way).
I mean, the uploading play and offline play use-cases should have a function to check if there is a main character in the level. If not, just pop up a message and do not allow the opening sequel to trigger.
THE MAD KAIZO LAND: #284657
ITEM-2 FUN KAIZO LAND: #289079
THE BLOODY BRUTAL KAIZO LAND: #297986
THE STORMY ACROBATIC KAIZO LAND: #308951
ASSASSIN CLIMBING KAIZO LAND: #350285
PRIMROSE SWAP KAIZO LAND: #368272
MAXIMUM IMPACT KAIZO LAND: #383036

User avatar
TheKman100
Posts: 75
Joined: Tue May 28, 2019 2:53 pm

Re: Version 1.5.5.1

Post by TheKman100 » Tue May 28, 2019 3:53 pm

I noticed a small glitch involving the Jewel Satellite and Crystal Joes. When an active Jewel Satellite (in "shield mode") touches a crystal before the Crystal Joe can fire it, the crystal's sprite will harmlessly stay where it is, only disappearing if the Crystal Joe forms another crystal in that same place. The crystal will either remain fully formed or continually go through its formation animation, depending on when the collision occurs. Here's a screenshot I took of both cases:

Image
Latest five levels:
* Cyclone Fortress 2 (339317)
* Mega Man Rock Force - Crypt Man (340099)
* Doc Robot Challenge - Slash Man (344629)
*MAGMML2 - Sheriff Man (345386)
*MAGMML2 - Identity Crisis (385906)

DerZ0cka
Posts: 1
Joined: Wed May 29, 2019 7:16 pm

Re: Version 1.5.5.1

Post by DerZ0cka » Wed May 29, 2019 7:19 pm

I changed my hotkeys and now every time I try to enter anything, it doesn't matter if I try online, build, extras or options I always get kicked out of there

noir11
Posts: 4
Joined: Thu May 30, 2019 10:28 am

Re: Version 1.5.5.1

Post by noir11 » Thu May 30, 2019 11:44 am

If I destroy the dust block while there is a concrete block on top of it, then it turns into an invisible, indestructible platform. And if you destroy it when the concrete block is from the bottom or side, then the phantom block does not remain (0:07). And the concrete block above does not 100% guarantee the emergence of a phantom block (at 0:33 it can be seen that a platform appeared under the central block and not under the right one)


[media]https://www.youtube.com/watch?v=oCnYYi3 ... e=youtu.be[/media]

User avatar
TheKman100
Posts: 75
Joined: Tue May 28, 2019 2:53 pm

Re: Version 1.5.5.1

Post by TheKman100 » Sat Jun 01, 2019 12:51 pm

I got this bug report after clicking an online stage I wanted to play.

It was the newest upload, if that helps.


___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Alarm Event for alarm 0
for object objHTTPControl:

DoAdd :1: undefined value
at gml_Object_objHTTPControl_Alarm_0
############################################################################################
--------------------------------------------------------------------------------------------
stack frame is
gml_Object_objHTTPControl_Alarm_0 (line -1)
Latest five levels:
* Cyclone Fortress 2 (339317)
* Mega Man Rock Force - Crypt Man (340099)
* Doc Robot Challenge - Slash Man (344629)
*MAGMML2 - Sheriff Man (345386)
*MAGMML2 - Identity Crisis (385906)

User avatar
Royalguard
Posts: 4009
Joined: Mon Jul 24, 2017 1:20 pm
Location: Ontario, Canada
Discord: RoyalGuard#1135

Re: Version 1.5.5.1

Post by Royalguard » Sat Jun 01, 2019 7:40 pm

TheKman100 wrote:
Sat Jun 01, 2019 12:51 pm
I got this bug report after clicking an online stage I wanted to play.

It was the newest upload, if that helps.


___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Alarm Event for alarm 0
for object objHTTPControl:

DoAdd :1: undefined value
at gml_Object_objHTTPControl_Alarm_0
############################################################################################
--------------------------------------------------------------------------------------------
stack frame is
gml_Object_objHTTPControl_Alarm_0 (line -1)
objHTTPControl related errors are usually associated to the instability of your own internet connection, and thus you being unable to connect to Mega Man Maker's online server. Try to ensure your internet connection is stable, and try again.

User avatar
TheKman100
Posts: 75
Joined: Tue May 28, 2019 2:53 pm

Re: Version 1.5.5.1

Post by TheKman100 » Sat Jun 01, 2019 9:14 pm

I was staging a boss battle against Crystal Man and Pharaoh Man, both semi-weak to the Gravity Hold. I also armed Mega Man with the two bosses' respective weapons, to which the other boss was weak, and which would be removed upon defeating the respective boss. I'd defeated Pharaoh Man, whittled Crystal Man down to one HP, and used Gravity Hold. Then the game froze and I got this error message:


___________________________________________
############################################################################################
FATAL ERROR in
action number 1
of Step Event1
for object objWeaponCapsuleRemover:

Push :: Execution Error - Variable Index [0,1] out of range [1,1] - -5.weaponCapsuleCollectedCheckpointRemoved(101071,1)
at gml_Object_objWeaponCapsuleRemover_Step_1
############################################################################################
--------------------------------------------------------------------------------------------
stack frame is
gml_Object_objWeaponCapsuleRemover_Step_1 (line -1)
Latest five levels:
* Cyclone Fortress 2 (339317)
* Mega Man Rock Force - Crypt Man (340099)
* Doc Robot Challenge - Slash Man (344629)
*MAGMML2 - Sheriff Man (345386)
*MAGMML2 - Identity Crisis (385906)

User avatar
Sticks
Posts: 103
Joined: Fri Dec 15, 2017 12:23 am

Re: Version 1.5.5.1

Post by Sticks » Sun Jun 02, 2019 1:44 am

Not sure if I should put this here or not, but I forgot my password, had to make another account and then I went ahead and finished my level and wanted to upload it and I even saved it with my new additions yet the game claims its not mine because I started it on a different account, I don't remember this being a problem before when I had to remake an account before.
Profile Name: StyxSticks

noovax
Posts: 63
Joined: Wed Jan 31, 2018 3:40 am
Contact:

Re: Version 1.5.5.1

Post by noovax » Sun Jun 02, 2019 4:52 pm

when you jump at the wall in a boss fight without a door you will go to another room


https://www.youtube.com/watch?v=7VyaA8u ... e=youtu.be
I like spiders

User avatar
Hyenyaku
Posts: 212
Joined: Sun Jun 03, 2018 1:08 pm
Location: Sharo
Discord: [T]ornado[H]yenyaku

Re: Version 1.5.5.1

Post by Hyenyaku » Sun Jun 02, 2019 6:25 pm

noovax wrote:
Sun Jun 02, 2019 4:52 pm
when you jump at the wall in a boss fight without a door you will go to another room


https://www.youtube.com/watch?v=7VyaA8u ... e=youtu.be
Hmm, I think this bug is caused by the earthquake, not the jump.
THE MAD KAIZO LAND: #284657
ITEM-2 FUN KAIZO LAND: #289079
THE BLOODY BRUTAL KAIZO LAND: #297986
THE STORMY ACROBATIC KAIZO LAND: #308951
ASSASSIN CLIMBING KAIZO LAND: #350285
PRIMROSE SWAP KAIZO LAND: #368272
MAXIMUM IMPACT KAIZO LAND: #383036

User avatar
Diamond Wolf
Posts: 740
Joined: Sun Jul 30, 2017 6:48 am
Location: Kimse Neua, Deimos
Discord: Diamond_Miner33#9310

Re: Version 1.5.5.1

Post by Diamond Wolf » Sun Jun 02, 2019 8:03 pm

If you hit "My Profile" and get an undefined response, you get locked in an infinite undefined response loop.
Image

Image

Selling stuff!
SMHCP chips
SHCMP chips
Hologhost ER


#StopSuicideNow

MisterAsa
Posts: 5
Joined: Sat Jul 14, 2018 4:07 am
Location: Seattle

Re: Version 1.5.5.1

Post by MisterAsa » Sun Jun 02, 2019 10:02 pm

When fighting flame man with the jewel satellite equipped, if you stand close enough to him while he is using his airborne fire shots, their sprites will remain fixed in the spot where they touched the shield at. The shots lose their hit detection and remain fixed in that spot

they do dissapear and are reset in mid-fight but what specifically causes this hasn't been figured out yet.

Dragonwing190000
Posts: 2
Joined: Thu May 02, 2019 1:17 pm

Re: Version 1.5.5.1

Post by Dragonwing190000 » Mon Jun 03, 2019 10:43 pm

When you press Ctrl+R when Mega Man lands on the start, it freezes the game instead of restarting it

noovax
Posts: 63
Joined: Wed Jan 31, 2018 3:40 am
Contact:

Re: Version 1.5.5.1

Post by noovax » Mon Jun 03, 2019 11:06 pm

Hyenyaku wrote:
Sun Jun 02, 2019 6:25 pm
noovax wrote:
Sun Jun 02, 2019 4:52 pm
when you jump at the wall in a boss fight without a door you will go to another room


https://www.youtube.com/watch?v=7VyaA8u ... e=youtu.be
Hmm, I think this bug is caused by the earthquake, not the jump.
nope, i can do it even without the earthquake
you just need to jump
I like spiders

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests